Lactatiekundige IBCLC,  lid NVL

beschikbaar voor ouders en zorgprofessionals

beschikbaar van ma-vrij van 8-17u en in nood ook avond en weekend bereikbaar (bij geen gehoor, stuur een sms of email).

IVM COVID19 OOK CONSULTEN  DMV VIDEO BELLEN MOGELIJK

 

NIEUW: Huur - koop overeenkomst, alleen geldig in combinatie met een lactatiekundig consult. U huurt al een luxe kolf voor 2 euro per dag!!! U betaald pas vanaf de bevalling, dus u bent goed voorbereid! Huurt u langer dan 3 maanden, dan koopt u de kolf en wordt de huur in mindering gebracht.

 

* ouders kunnen zelf zonder verwijzing rechtstreeks contact opnemen met mij (telefonisch, sms of email)

* lactatiekundig consult  (huisbezoek, telefonisch of per email)

* verhuur, verkoop van borstkolf, babyweegschaal

 

* zorgprofessionals kunnen moeder doorverwijzen naar mij

* zorgprofessionals kunnen contact op nemen met mij

 * borstvoedingscursus  (voor ouders of voor zorgprofessionals zoals kraamverzorgsters, KCKZ geaccrediteerd)

Wat doe ik als lactatiekundige?

U kunt rechtstreeks contact opnemen met mij (voorkeur via email: sandra-mostert@live.nl). Daarin kunt u uw naw gegevens, telefoonnummer en uw vraag vermelden. Ik neem dan <24u contact met u op.

Afhankelijk van uw zorgvraag, kom ik meestal bij u thuis. Ik observeer o.a. een borstvoeding, bekijk o.a. de mond-anatomie van de baby  en we nemen samen uw anamnese en vragen door. Ik maak hiervan meteen een verslag, wat u terug kan lezen. Dit huisbezoek duurt ongeveer 1 uur.  Afhankelijk van uw zorgvraag kom ik nog een 2e keer op huisbezoek, of we spreken af om na enkele dagen telefonisch contact te hebben, om te evalueren. Indien nodig, wordt het plan van aanpak herzien, of wordt u doorverwezen naar  een andere zorgprofessional. Zodra uw zorgvraag is verhelderd, sluit ik het af.  U mag altijd zelf weer contact op nemen, als er zich weer een borstvoedingsprobleem voor doet.

Gelieve het consult direct aan mij te betalen, u ontvangt van mij een factuur. Indien u verzekerd bent voor lactatiekundige zorg, kunt u de factuur doorsturen naar uw zorgverzekering, zij vergoeden aan u.

Na afloop kunt u een evaluatie invullen op mijn website: https://www.sandra-mostert.nl/ervaringen

checklist:

 

Als lactatiekundige ben ik ICBLC gecertificeerd en lid van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundige. Ik ben gespecialiseerd op het gebied van borstvoeding en borstvoedingsproblemen. Is het borstvoedingsavontuur nieuw voor jou, dan raad ik je aan om  de borstvoedingscursus te volgen.

 

Borstvoeding geven is iets natuurlijks, het is de basis behoefte van iedere pasgeborene. De verloskundige begeleid jou zwangerschap en bevalling. Daarna begeleid de kraamverzorgster je tijdens de eerste week thuis bij de borstvoeding. Soms gaat het niet vanzelf, voeden doet pijn, de  baby groeit onvoldoende en dan is het belangrijk zo snel mogelijk een lactatiekundige te raadplegen.  Soms is het natuurlijke proces verstoord, door bijvoorbeeld een sectio, prematuur, medicijngebruik, dan zal je automatisch worden doorverwezen naar een lactatiekundige.  Verwacht je problemen bij het geven van borstvoeding, bijvoorbeeld omdat je in het verleden een borstoperatie hebt gehad, dan kun je ook uit voorzorg zelf al een lactatiekundige raadplegen tijdens de zwangerschap. Als je bevalt in het ziekenhuis, zal een verpleegkundige je begeleiden bij de borstvoeding en vrijwel ieder ziekenhuis heeft een lactatiekundige in dienst. Is zij er niet, dan kun je ook zelf een lactatiekundige in het ziekenhuis laten komen. Wacht bij problemen in elk geval niet te lang, hoe eerder u een lactatiekundige mee laat kijken, hoe groter de kans op het slagen van jou borstvoedingsavontuur. Twijfels door zorgverleners over een mogelijk te korte tongriem, laat er dan eens een lactatiekundige naar kijken, zij kan indien nodig een verwijzing voor je maken voor tandarts of kno arts. Zo voorkom je onnodig klieven. Voor nazorg na het klieven of laseren, kunt u ook weer terecht bij een lactatiekundige. Nazorg is belangrijk voor optimaal herstel.

 

wanneer kunt u als ouders zelf contact opnemen met een ibclc:

 

* Pijn bij voeden, tepelkloven, blaar

* Geen groei vanaf dag 5

* Onvoldoende melkproductie, donormelk

* Ernstige stuwing, hyperlactatie,  onvoldoende productie

* Mastitis (borstontsteking), candida infectie (spruw)

* Infectie,  borstontsteking

* Vragen omtrent medicatie in combinatie met borstvoeding

* Vermoeden verborgen tongriem, lipband ( verwijzing en nazorg)

* Vragen over feiten en fabels

* Huren of aankoop van een borstkolf die bij u past, sommige zorgverzekeringen ( o.a. menzis) vergoeden kolf mits deze is aangekocht bij ibclc

* Babyweegschaal

* Vragen over combineren werk en borstvoeding, evt afbouwen

* Relactatie

* Bij vragen of onzekerheid, u kunt rechtstreeks contact met mij opnemen

email: sandra-mostert@live.nl

Tarieven Lactatiekundige zorg (vrijgesteld van btw)

Lactatiekundig consult (huisbezoek)


Het tarief voor een consult  (ma-vrij) bedraagt € 100,00, exclusief reiskosten á € 0,20 per kilometer.
Eén telefonisch vervolgconsult is hierbij inbegrepen.
Het tarief voor een consult  (za-zo-feestdag) bedraagt € 120,00, exclusief reiskosten á € 0,20 per kilometer.
Eén telefonisch vervolgconsult is hierbij inbegrepen.


Telefonisch consult
Het tarief bedraagt € 10,00 per 15 minuten en zonder een maximum aan tijd.
 
E-mail consult
Het tarief bedraagt € 10,00 voor een consult per e-mail.
 
Betaling:
Alle consulten dienen direct door middel van online bankieren of contant te worden voldaan.

De factuur ontvangt u digitaal.
 
Vergoeding door de zorgverzekering
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Ik ben als lactatiekundige aangesloten bij de NVL. Ik  adviseer u om bij uw zorgverzekering te informeren of vanuit het aanvullend pakket een vergoedingsregeling voor de lactatiekundige zorg is opgenomen. Een lijst van verzekeraars die lactatiekundige zorg vergoeden kunt u vinden op nvlborstvoeding.nl
Soms vergoedt de zorgverzekeraar alleen een consult als u wordt verwezen door een: huisarts, verloskundige of het consultatiebureau. U kunt dan alsnog een verwijsbrief vragen, dat is geen probleem.

voor een ibclc bij u in de buurt, check volgende site: https://www.nvlborstvoeding.nl/locaties/