Deep Oscillation

Een verstopt melkkanaal of een borstontsteking, beide vervelend, pijnlijk, koorts en rode plek. Eerst moet er juiste diagnose worden gesteld, door een arts of lactatiekundige, om onnodige inzet van antibiotica te voorkomen. Nadeel van antibiotica is dat men daarna regelmatig spruw (candida albicans) ziet.

Ook na een zware bevalling, kan Deep Oscillation snel voor genezing zorgen, waardoor u weer makkelijk kunt zitten en lopen.

Bij een verstopt melkkanaal of borstontsteking, een harde plek welke niet verdwijnt, hanteert u eerst de huidige lactatiekundige adviezen om deze complicaties op te lossen zoals:

*neem een warme douche, maak daarna de pijnlijke plek warm met een compres (kersenpit of een luier gedrenkt in warm water)  

*Zorg voor een schone, degelijke kolf met voldoende effectieve zuigkracht, gebruik géén 2e hands kolf!

*Kolf enkelzijdig, tijdens het kolven masseer je mee richting de tepel (maak geen blauwe plekken). evt. gebruik je een electrische tandenborstel, om trillend mee te masseren.

*Meteen na het kolven, leg je de baby aan, met de kin in de richting van de zere plek.

*Masseer mee terwijl de baby aan de borst drinkt. Zorg voor goede lach-on, gebruik géén tepelhoedje.

*Na het kolven en/of voeden, de borsten koelen (beste met witte gekneusde koolbladeren).

 

*Neem max 6 paracetamol per 24 u. Drink voldoende, minimaal 2,5 Liter per dag.  Neem rust, bij stuwing kun je beste op je rug gaan liggen. 

*Probeer in de eerste 24u of u dmv massage, vroege inzet van deep oscillation en regelmatig legen van de borsten, de koorts kunt laten zakken, lukt dit niet, dan alsnog antibiotica via huisarts.

*Gebruik géén saliethee!

Soms is er géén sprake van een ontsteking, maar pijnlijke borsten tijdens de stuwing periode.( 4e a 5e dag na de bevalling).

Deep Osscilation kan ook daarbij helpen.

Door middel van deze therapie wordt de doorbloeding in de borst verbeterd waardoor  problemen opgelost worden.

Bij de oscillation hoef er minder druk op het weefsel te worden gezet, voor een dieper resultaat.

 

De ocscillation therapie stimuleert het zelf herstellend vermogen van de lichaamscellen. Door een 8 cm diepe intense resonatie trilling van het weefsel, komt het weefsel weer terug in zijn oorspronkelijke positie. Hierdoor ontstaat pijnreductie, activering lymfevaten, vermindering oedeem en een ontstekingsremmend effect

 

U kunt een afspraak maken indien u deze therapie wilt volgen. U heeft geen verwijzing nodig. Het is soms nodig om twee keer de behandeling uit te voeren. De behandeling werkt ongeveer 2a3  dagen door in het borstweefsel. Het voordeel van oscillation is dat deze methode 8 cm diep weefsel kan behandelen en daardoor beter resultaat geeft dan ultra sound behandelingen welke 2 cm diep gaat.

De kosten voor de behandeling bedragen: € 50,- , excl reiskosten. De behandeling is niet pijnlijk, eerder aangenaam.. Indien u nog in het kraambed zit kan ik in overleg bij u thuis de behandeling uitvoeren, gelieve in een ruimte waarin u privacy heeft (voor gewenste resultaat), en men rekening kan houden met huidige covid regels.

Hoe sneller de behandeling wordt ingezet, des te meer kans op resultaat. ,

Ook in combinatie met andere therapievormen kan oscillation therapie een goede toevoeging zijn op uw behandelplan. U zal nu nóg sneller resultaat behalen met minder behandelingen ten opzichte van ultra sound therapieën (welke 2 cm diep in het borstweefsel gaan).

Patiënten die behandeld zijn  hebben een sterke vermindering tot een totale afname van (pijn)klachten en ervaren een aanzienlijke verbetering van het behandelde gebied.

Contra indicatie's:

indien u een ernstige ontsteking heeft van de borst met of zonder pusvorming raden wij u af om deze behandeling uit te laten voeren. Indien de ontsteking onder controle is kan de behandeling worden uitgevoerd. Tijdens een ''dreigende'' borstontsteking kan de behandeling met de osscilator een borstontsteking juist helpen voorkomen. Echter bij een pacemaeker is het niet toegestaan deze behandeling te volgen. Geef zelf aan, indien u een pacemaeker draagt.

 


Overige contra indicatie's:

actieve tuberculose

onbehandelde kwaadaardige processen (onbehandelde kanker)

wondroos

besmettelijke huidziekte

elektronische implantaten zoals pacemaker

hartaandoening speciaal hartinsufficientie en hartritmestoornissen

zwangerschap

overgevoeligheid voor elektro statissche velden

ferro houdende implantaten (met magnetische eigenschappen)

U dient de behandelaar hiervan vooraf op de hoogte te stellen!