Er zijn geen bijeenkomsten gepland 


Tips voor as vaders:

Vader is 50% voor de kansen van een kind. 

Als je niet getrouwd bent,  regel de erkenning voor de 7e maand. Denk ook aan voogdij en gezag. 

Kijk mee in de keuze voor kraamzorg, voel of je klik hebt met de organisatie of zzp kraamverzorgster. Ze is straks immers week in jou huis. 

Zorg dat je voor je partner beschikbaar bent, aanwezig, verantwoordelijk en betrokken ( en ja, tuurlijk mag je naast je werk ook gaan sporten of er op uit, maar neem je mobiel mee, vooral laatste weken). 

 

Kook gezond,  goede basis voorkomt problemen. Vlees, zuivel en groente. Vermijd suikers. Maar ook voldoende beweging is belangrijk.  Vrouwen die gedurende zwangerschap zijn blijven sporten herstellen sneller na bevalling.  Samen sporten, bewegen  is leuker. 

Heb geen medelijden maar medeleven tijdens de zwangerschap en de bevalling. Hou ongewenst onaangekondigd bezoek buiten. Ook door vaders wordt direct na geboorte huid op huid als zeer prettig ervaren. 

Zorg dat je beetje basiskennis hebt van borstvoeding om je partner hierin te steunen. Baby's willen vaak drinken, de zorg voor een baby is dag en nacht. 

Zorg dat de kraamvrouw niet wordt overbelast met telefoontjes.

Zorg voor eten en drinken voor de kraamvrouw. 

Kinderpraktijk Weert, Boshoverbeek 49, 6006 LP Weert of op locatie

Op dit moment zijn er geen cursussen ivm hoge werkdruk, onze excuses. 

 

aanmelden: sandra-mostert@live.nl

Sandra Mostert IBCLC

Professionele begeleiding bij borstvoeding

Zelfstandig kraamverzorgende

 

Regio: Someren-Geldrop- Eindhoven- Weert-Venlo-Valkenswaard-Roermond en omgeving

Email: sandra-mostert@live.nl

Telefoon: 0031-651110120

 

Rust reinheid en regelmaat is de basis voor ieder kind. Volwassenen hebben hier ook behoefte aan.

Een baby zal zich niet volgens een schema gedragen, maar het geeft je als ouder wel houvast om jou baby een ritme aan te bieden, waarbij wordt gekeken naar de behoefte van je baby. Maar ook de behoefte van jezelf. Veel ouders worden geleefd, door o.a. bezoek, werk, huishouden, en komen niet meer aan slapen toe, doordat ze oververmoeid raken. Voorkom dat jij en je baby oververmoeid raken.